Meedoen als restaurant aan Kookstrijd?

Klik hier voor het inschrijfformulier.

 


 

Na 4 succesvolle edities van Culi-Kids Valkenswaard en Culi-Kids Veldhoven, spreidt deze kookwedstrijd haar vleugels over Eindhoven en omgeving en organiseert in 2018 de derde editie van Kookstrijd: “Kookstrijd 2018”. Uw restaurant kan het wedstrijddecor worden voor jonge kooktalenten die een passie hebben voor uw  mooie vak, koken!

Wat houdt deze kookwedstrijd in?

Na de auditieronde, waarin de kandidaten worden getest op hun kookvaardigheden, wordt een selectie gemaakt van kandidaten die mogen gaan koken in een echt restaurant. Ter voorbereiding hierop krijgen zij een masterclass aangeboden van een bekende chef.

Tijdens de 1e strijdronde mogen de kandidaten koken in een echt restaurant. Zij maken allen een voorgerecht volgens een vooraf bepaalde kookopdracht zoals bijvoorbeeld “Maak een voorgerecht met gerookte zalm”. De kandidaten bedenken vervolgens zelf hun eigen recept. De gasten in het restaurant kunnen dit voorgerecht bestellen, waarna de kandidaat dit gerecht zelf mag uitserveren aan tafel.

De kandidaten worden tijdens deze strijdronde door 3 verschillende jury’s beoordeeld: een onafhankelijke jury, de restaurantkok waar hij/zij in de keuken staat en de gasten die het gerecht besteld hebben. Na deze 1e strijdronde vallen enkele kanidaten helaas af en maken we bekend wie zich heeft geplaats voor de 2e strijdronde. Tijdens deze 2e strijdronde mogen de kandidaten nogmaals koken in een echt restaurant, maar dan met een moeilijkere opdracht.

Na de 2e strijdronde vallen weer enkele kandidaten af en mogen de overgebleven kandidaten in de Finalestrijd strijden om de titel “Kookstrijder 2018”.

Dit is in het kort wat Kookstrijd inhoudt. Een uitgebreidere uitleg van de kookwedstrijd kunt u vinden bij het onderdeel Wedstrijd.

Waar vindt deze kookwedstrijd plaats?

Kookstrijd vindt plaats in de volgende gemeentes: Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Waalre, Eersel, Bergeijk, Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a., Son & Breugel, Best, Oirschot, Bladel en Reusel-De Mierden.

Voor wie is de kookwedstrijd?

10711071_288630611341123_6915240996586119413_n

Alle jongeren van 8 t/m 16 jaar die wonen en/of naar school gaan in bovenstaande gemeentes kunnen meedoen aan deze kookwedstrijd. Er wordt gestreden in 2 leeftijdscategorieën: de basisschooljeugd en de middelbare schooljeugd.

Wanneer vindt deze kookwedstrijd plaats?

De kookwedstrijd vindt plaats van in januari tot maart van 2018. Kijk bij het onderdeel Wedstrijd voor het gehele schema.

Kan ik me als restaurant aanmelden voor deze kookdwedstrijd?

Jazeker, dat kan!

De kosten voor deelname bedragen € 80,- per week voor 3 weken exclusief btw per restaurant.

Hierbij zit inbegrepen:
– Wedstrijdkeuken zijn tijdens de 1e en 2e strijdronde. Tijdens de 1e strijdronde heeft u minimaal 2 kandidaten te gast, tijdens de 2e strijdronde heeft u minimaal 1 kandidaat te gast.

– De gelegenheid om het prachtige vak van koken over te brengen aan de jongere generatie.

– De extra omzet die de aanwezigheid van een kandidaat in uw restaurant met zich meebrengt doordat familie en bekenden van deze jongeren waarschijnlijk in het restaurant komen eten.

– De extra omzet die de aanwezigheid van een kandidaat in uw restaurant met zich meebrengt doordat de reguliere gasten een extra voorgerecht bestellen.

– De totale organisatie van het evenement inclusief promotie, website, wedstrijdsecretariaat, voorselectie, masterclass, finale etc.

– Via diverse media wordt aandacht besteed aan de deelnemende restaurants.


 

Meedoen als restaurant aan Kookstrijd?

Klik hier voor het inschrijfformulier.